Vragen over woning verhuur? Hier vind je het antwoord

Het verhuren van je huis, of dat nou shortstay of expat verhuur is, hoe doe je dat? Wat zijn de valkuilen en hoe begin je? Wij krijgen van onze klanten vaak vragen en hebben hieronder de belangrijkste opgesomd.

Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem dan aan ons en we komen spoedig met een antwoord.

Wat is Myhomebnb?

Myhomebnb is gespecialiseerd in het beheren van short-stay boekingen in Amsterdam. We bieden huiseigenaren en Airbnb verhuurders alles-in-één diensten, van boekingen tot schoonmaken en ondersteunen van gasten. We willen de perfecte gastheer zijn en houden rekening met alle details die je huis tot een fijne plek maken om te verblijven.

Waarom voor Myhomebnb kiezen?

We streven ernaar om zelfs aan het kleinste detail aandacht te besteden met een persoonlijke touch. Myhomebnb specialiseert zich ook in het helpen van Engelstalige klanten. We zijn een professionele dienstverlener die je helpt bij al je specifieke behoeften voor het verhuren van je woning.

Short stay verhuur Amsterdam, waarom?

Amsterdam staat wereldwijd in de top tien van best bezochte plaatsen en binnen Europa zelfs in de top drie. Er komen het hele jaar door bezoekers, niet alleen tijdens het hoogseizoen. Reizigers kiezen steeds vaker voor sites zoals Airbnb en de stad wordt steeds populairder, dat zorgt ervoor dat er een enorme vraag is naar short-term appartementen; volgens schattingen verhuren 10.000 mensen hun huis in en rondom Amsterdam.

Wat is Airbnb?

Airbnb is een website waarmee mensen hun huis, appartement of andere vorm van woonruimte kunnen verhuren. Als gebruiker maak je een profiel aan op de website van Airbnb. Zowel gasten als verhuurders worden beoordeeld door middel van een recensiesysteem.

Is verhuur via Airbnb legaal in Amsterdam?

Ja, het is legaal om je huis of appartement te verhuren via Airbnb. Maar let wel op vanaf voorjaar 2017 kan je maar tot 60 nachten per jaar je huis verhuren. Tenzij je een vergunning hebt om meer nachten te verhuren.

Wat zijn de regels voor short-stay verhuren?

De regels schrijven het volgende voor:

 • De Vereniging van Eigenaren moet toestemming verlenen
 • De eigenaar van het pand moet toestemming geven
 • Maximaal vier gasten per keer
 • Gasten mogen geen overlast veroorzaken
 • De totale verhuurperiode per jaar is 60 dagen
 • Het pand moet aan brandveiligheidsvoorschriften voldoen
 • Meer informatie over de voorschriften in Amsterdam vind je hier klik hier of voor Airbnb specifiek klik hier
Ik ben huurder, mag ik mijn woning of appartement verhuren?

Wanneer de eigenaar toestemming heeft gegeven, mag je je ruimte voor een korte termijn verhuren.

Ik heb schade door huurders, ben ik hiervoor verzekerd?

Airbnb biedt twee niveaus van zekerheid: een borg en een verzekering (zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen). Ten eerste houdt de site een borg vast waarmee je eventueel de schade kan vergoeden die door gasten is toegebracht. Je kunt het bedrag van de borg zo hoog instellen als vijfduizend euro. Wanneer er zich schade voordoet, kunnen wij een claim voor je indienen. Onze ervaring is dat Airbnb hard zijn best doet om claims zo snel mogelijk en eerlijk mogelijk te behandelen waardoor verliezen worden vergoed. Daarnaast, als alleen een borg niet voldoende is, zorgt de garantie voor verhuurders van Airbnb voor een verzekering van het eigendom tot één miljoen euro. Voor meer informatie over de verzekering van Airbnb klik hier..

Airbnb en belastingen

Op 18 december 2014 sloten Airbnb en de gemeente Amsterdam een overeenkomst waardoor Airbnb vanaf 1 februari 2015 automatisch toeristenbelasting in gaat houden. De Airbnb gasten die een verblijf in Amsterdam boeken betalen 5% toeristenbelasting voor hun reservering.

Over de inkomsten uit tijdelijke verhuur van je woning ben je inkomstenbelasting verschuldigd. Op je aangifte dien je 70% van de “ontvangen huur” over de verhuurperiode aan te geven bij “Inkomsten uit tijdelijke verhuur” op je aangifte. Wat het bedrag aan “ontvangen huur” is kan je lezen op de website van de Belastingdienst.

Wat kost Air bnb manager Myhomebnb?

Voor de uitgebreide alles-in-één diensten van Myhomebnb rekenen we slechts 20% van je totale huurinkomsten, inclusief BTW, met een minimum van 85 euro.
Als we niets voor je verdienen, hoef je ook niets te betalen !

Hoe verhuur ik mijn appartement via Myhomebnb? Tips!
 • Dure of onvervangbare voorwerpen in een afgesloten ruimte te bewaren waar gasten niet bij kunnen.
 • Te zorgen voor drie sleutel sets, één voor jezelf, één voor ons en één voor de gasten.
 • Alle codes (Wi-Fi) en handleidingen (bijv. wasmachine) aan te leveren.
 • Je buren op de hoogte te stellen
 • Ons te vertellen vanaf wanneer je wilt beginnen met verhuren
 • Ons te laten weten wat je wensen zijn
Is er nog iets dat je wilt weten over het verhuren van je woning?

We helpen je graag verder met elke vraag die je nog hebt, twijfel niet om nu contact met ons op te nemen.

Start typing and press Enter to search